Cursussen

Info-lezing

Voorafgaand aan de cursus is het fijn om een info te volgen (echter niet noodzakelijk). Deze is gratis en vrijblijvend en biedt je de gelegenheid om meer informatie te krijgen over mediteren in het algemeen, DM en de DM-cursus. Je kan er al je vragen stellen en kennis maken met de leraar. Onder het menukopje ‘agenda’ zijn de data en locatie van deze info-lezingen weergegeven.

Cursus

De cursus is opgebouwd uit vier stappen
Cursussessie 1
Individuele instructie in de DM-techniek. Duur: 2 uur.
Cursussessie 2
1e  Groepsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst mediteren we twee keer en ontvang je praktische aanwijzingen voor de meditatiebeoefening. Duur: 2-2.5 uur.
Cursussessie 3
2e Groepsbijeenkomst. We mediteren weer twee keer en gaan verder in op de rol van gedachten en gewaarwordingen tijdens de meditatie. Duur 2-2.5 uur.
Cursussessie 4
3de groepsbijeenkomst. Deze volgt ongeveer een week na sessie 3. Ook hier mediteren we twee keer. Het kennisgedeelte gaat over de drie niveaus van transcenderen en het ervaren van bewustzijn. Duur 2-2.5 uur
Je ziet, tijdens de cursus wordt samen veel gemediteerd. Dat is van belang om het proces goed te laten verlopen.  Zeker in het begin, als je geest en lichaam nog gaan wennen aan deze diepe rust.

Cursus op kindermaat

Aanleren van de kindertechniek voor kinderen van 3 tot 10 jaar

Hoe jonger je leert tot rust komen, hoe beter je zal ontwikkelen. Dat is in het kort samengevat
waarom steeds meer ouders ervoor kiezen hun kind deze kans te geven.  Het aanleren van de kindertechniek gebeurt volledig vanuit de leefwereld van het kind en duurt gemiddeld 1,5h. Vanzelfsprekend wordt alles voorafgaandelijk met de ouders besproken en verwachten we dat het kind daarna samen met de ouders kan mediteren.

Aanleren van de kindertechniek voor kinderen van 10 tot 13 jaar

Voor deze leeftijdsgroep is de kindertechniek aangepast in die zin dat er wat meer informatie gegeven wordt over ‘rust’, focussen en het zelfgenezend vermogen maar steeds vanuit de eigen leefwereld. De cursus bestaat uit twee sessies van telkens ongeveer 2h. Ook hier verwachten we dat er samen met de ouders gemediteerd kan worden.

Groepsmeditatie

Tijdens de groepsmeditatie heb je de mogelijkheid om het mediteren in groepsverband nogmaals te ervaren. Het prettige hiervan is dat je de meditatie met meerdere personen tegelijk, onder begeleiding van de leraar, beoefent. Hierdoor kan het gemakkelijker zijn om door blokkades te reizen. Zodoende krijg je dat extra zetje dat nuttig kan zijn om te ervaren hoe moeiteloos het proces verloopt. We bespreken ervaringen en je kan met vragen terecht. Na onze mantra meditatie is er een korte pauze, gevolgd door een relaxatie: geleide meditatie, body scan, visualisatie. De groepsmeditaties gaan om de twee weken door. Iedereen die de DM-meditatiecursus volgde is welkom. Evenals mensen die een andere meditatievorm (bv. Transcendente Meditatie) toepassen.

Meditatief ontspannen voor kinderen

De kleinsten komen aan bod in een op maat uitgewerkt programma. Er is een aanbod voor kleuters tot zes jaar en een programma van zes tot 12 jaar. Dit is echter niet strikt afgebakend en ieder kind dat wil meedoen, kan het. Het zal de rust en de kracht van mediteren ervaren en (een tijdje) meedragen in zijn dagelijkse bezigheden.

Yoga en meditatie kan overal waar kinderen samen komen: op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub, met de familie, op kamp. Het programma duurt ongeveer twee uur en kan aangepast worden.

Meditatief ontspannen

Iedereen die toe is aan diepe ontspanning, die wil kennismaken of gewoon eens diepe relaxatie wil ervaren, is welkom op een avond meditatief ontspannen. De avond omvat twee relaxaties (geleide meditatie, pranayama, visualisatie, yoga) met tussenin een moment voor uitwisseling en versnaperingen.

Daarnaast is het mogelijk meditatief ontspannen op maat aan te vragen. Voor verenigingen, scholen, families, clubs is het een ideale gelegenheid om in een vertrouwde omgeving kennis te maken met mediteren. Samen bespreken we de duur, de vorm, de plaats en de kosten voor een aangepast programma meditatief ontspannen.

Cursuskosten

Diepte Meditatie cursus:  € 325,-

Studenten en personen met uitkering: € 250,-
Individuele cursus; aangepast aan jouw agenda: € 590,-
Terugbetaling mutualiteit: € 15,-

Kindertechniek:

Kinderen van 3 tot 10 jaar:  € 75,-
Kinderen van 10 tot 13 jaar:  € 150,-

Groepsmeditatie: € 5,-

Meditatief ontspannen met kinderen:€ 10,-

Meditatief ontspannen: € 10,-

Al deze bedragen zijn incl. BTW.