Bachbloesems en Healing

Naast het leren van de DM-methode bied ik consulten aan van energetische therapieën die als bijkomende ondersteuning bij de meditatie kunnen fungeren. Het is eveneens mogelijk deze toe te passen zonder de meditatie. Wat voor jou, in je huidige situatie de beste methode is, bespreken we samen tijdens een kennismakingsgesprek.

Bachbloesems

Bachbloesems zijn extracten van bloesems uit Europa. Ze werken positief in op storende emoties en gemoedstoestanden zoals stress, angst, depressie, gebrek aan zelfvertrouwen, piekeren. Dr. Edward Bach ontdekte deze geneeswijze begin vorige eeuw en vanuit Engeland verspreidde ze zich over heel de wereld. Al meer dan 80 jaar bewijzen de bloesems hun deugdelijheid bij allerhande problemen zowel bij kinderen als volwassenen, mannen als vrouwen. Slaapproblemen, examenvrees, ADHD, verdriet, depressie zijn voorbeelden waarbij Bachbloesems goede resultaten geven.

Ze buigen negatieve emoties om in hun positieve pool. Zo zal bv. iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van een bepaalde bloesem terug in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken. Doordat de emoties terug in evenwicht zijn, minderen de fysische klachten die een gevolg waren van dit onevenwicht. Zoals slapeloosheid bij piekeren, nekpijn bij stress, buikpijn bij angst. Je staat meer ongedwongen in het leven, de energie kan weer vrijelijk stromen, waardoor nieuwe inzichten naar boven komen. De remedie heeft dus emotioneel, lichamelijk en geestelijk effect.

Er zijn 38 verschillende bloesems die elk op een bepaalde emotie (vorm van energieverlies) inwerken. Meestal worden tot zeven bloesems met elkaar gemengd in een remedieflesje. Kwestie is dus om, na een diepgaande analyse van waar je het meest mee kampt, de juiste samenstelling te bepalen. Je neemt vier maal per dag vier druppels en komt ongeveer drie weken toe met een remedieflesje.

Het gesprek om tot een goede samenstelling van een remedieflesje te komen, duurt ongeveer een uur en kost 30 euro.

Reiki behandelingHealing

Via de handen wordt universele levensenergie doorgegeven. Dit werkt ontspannend en brengt je lichaam en geest terug in evenwicht.

De behandeling wordt gegeven in een zuivere ruimte, waar je kan genieten in alle rust, eventueel met zachte muziek en aangepaste geur. Bij een healing stroomt energie naar het lichaam van de behandelde. Dit gebeurt door middel van een serie welbepaalde handposities, zodat het ganse lichaam aan bod komt. Je ligt op een tafel met je kleren aan, metalen voorwerpen gaan wel uit. Het is belangrijk om na een healing veel water te drinken om vrijgekomen onzuivere stoffen af te voeren. Het is aangewezen om de eerste maal drie behandelingen kort na elkaar te ontvangen. Nadien kan je, volgens je eigen wensen, verdere behandelingen volgen.

De universele energie werkt op het lichaam (minder pijn) op de emoties (die komen naar boven) en op de gedachten (nieuwe inzichten). Wat er gebeurt, is bij iedereen anders, maar nooit negatief. Blokkades worden opgeheven of in beweging gezet. Je kan steeds contact opnemen met vragen of om te praten over dingen die gebeuren.

Een behandeling duurt ongeveer een uur en kost 30 euro.
De combinatie met een Bachbloesem remedieflesje kost 40 euro.