Getuigenissen

Iedereen die regelmatig dieptemeditatie toepast, ervaart veranderingen in zijn leven.
Zo is er B die vorig vorig jaar, op zijn 24ste begon:

Ik merk voornamelijk bij veel leeftijdsgenoten waar ik iets diepere gesprekken mee heb dat ze mentaal sukkelen, en vastzitten met allerlei trauma’s en bagage vanuit het verleden en hier proberen een weg in te zoeken, waarvan ik vind dat meditatie het juiste middel kan zijn om hier mee om te gaan.

Daar zie ik bij jou een enorme sterkte en kracht: namelijk je bent betaalbaar omdat je ieder mens de kans wil geven om te leren mediteren -> dit is toch gewoon fantastisch! En onderscheid je van andere aanbieders, de meeste doen het toch voor het geld kijk naar transcendente meditatie.

En met mij gaat het goed, heb enkele dagen geleden mijn punten gekregen van de examens en ben op alles geslaagd :).

Met het mediteren gaat het ook goed, het is zo dat ik met al het Corona gedoe en dan de examens en het op kot zitten en dus zelfstandig op je eigen benen staan op bepaalde momenten echt mentaal zwaar was en dat waren de momenten dat ik begon te mediteren en ik terug helemaal tot rust kwam.

Helaas mediteer ik dus vooral op momenten dat ik, een beetje overbelast ben en het hierdoor nog altijd niet consistent doe en net zoals gezond eten en consistent sporten is dat een doel dat ik wil bereiken in de toekomst.”

Francine, een 79-jarige dame, toont aan dat je nooit te oud bent om te beginnen mediteren: 

“Jaren geleden ben ik gestart met mediteren.
Wat heeft het met mij gedaan??
‘k Ben een beter mens geworden!!
Want meditatie brengt:
Rust/inzicht/ bewust zijn/mededogen en vooral Liefde naar de medemens.
Niet alleen , dat kleine kringetje van gezin en familie, maar de hele wereld.
Het is door te mediteren dat we,  ‘Het bewust zijn’ realiseren en vergroten. Wat je AANDACHT geeft vergroot, kijk naar de wereld van vandaag.

Ik ben zeer dankbaar, dat ik de kans kreeg om dit te doen, en mee te werken aan een betere wereld.”

Carine, een succesrijke zakenvrouw en moeder van vier volwassen kinderen toont aan dat je het nooit te druk hebt om meditatie in je leven te integreren:

“Mediteren voelt voor mij als een intens contact met mezelf, waarvan ik enorm geniet. Soms dient het me als herbronning of reflectie, als oplaadmoment doorheen de dag of gewoon om even te ‘zijn’.  Ik hou van dit stiltemoment! Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik dit heb mogen ontdekken, maar vooral omdat ik het mezelf gun.”

Pieter, medeoprichter van dieptemeditatie, mediteert al 47 jaar:

Toen ik eenmaal begonnen was met dieptemeditatie op 18 jarige leeftijd waren de voordelen ervan voor mijn leven zo groot  dat ik als  vanzelf de tijd vond om regelmatig te mediteren, net zoals je ook elke dag je tanden poetst. Ik heb dan ook nooit meer een dag overgeslagen en ook na een intensieve dag van werken toch een moment vrijgemaakt om de diepe ontspanning te ervaren van de meditatie. Een soort van mentale douche die je vrij maakt van opgedane vermoeidheid en indrukken van de dag. De ochtendmeditatie is het ideale vertrekpunt om de dingen van alle dag aan te gaan.

Wetenschap heeft intussen voldoende aangetoond dat de relatie tussen lichaam en geest er één is die onverbreekbaar met elkaar verbonden is. Als je nu nog twijfelt aan het nut van mediteren is dat eerder het bewijs dat je niet voldoende geïnformeerd bent! Gewoon doen dus.”

An Soontjens en Nina Van Herwegen, oprichters van de Toverwijzer versterken dagelijks het leven van kinderen en hun ouders:

Als stichters van basisschool de ToverWijzer in Tienen, waar de leerlingen van de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar bij het begin en het einde van de schooldag mediteren, zien wij dagelijks het effect van diepte- of stiltemeditatie op het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen. Door hen tools te geven om stress te ontladen, prikkels te verwerken en de ontwikkeling van (zelf)bewustzijn centraal te stellen in onze school, zien wij hoe kinderen opgroeien tot autonome, authentieke en veerkrachtige jongvolwassenen. Door meditatie te implementeren in de vaste structuur van de dag, is het welbevinden van leerlingen hoog, waardoor al de aandacht kan gaan naar leer- en groeiprocessen, zowel op cognitief als op sociaal en emotioneel vlak. Om een boom te doen groeien, dien je de wortels water te geven. Dit is precies wat meditatie doet, zowel bij kinderen als bij volwassenen.