Leraar

Sinds mijn jeugd voel ik me sterk betrokken bij mensen en hun leven. Ik volgde de opleiding maatschappelijk werk en werkte meer dan 20 jaar in de hulpverlening en 10 jaar als ambtenaar. Hier stelde ik steeds hetzelfde vast: instellingen, organisaties, VZW’s, overheidsdiensten beschikken over goede infrastructuur en kennis. België heeft een groot maatschappelijk vangnet waar veel geld naartoe gaat en medewerkers zich geëngageerd inzetten. Toch lukt het vaak niet om mensen uit de problemen te helpen, terug gezond te maken en gezond te houden, opnieuw te laten meedraaien in onze maatschappij.

Instellingen en organisaties moeten winst maken om te kunnen blijven bestaan, zijn afhankelijk van politieke beslissingen en lopen vaak hun goedbedoelde doelstellingen voorbij.

Mensen veranderen niet en lopen steeds tegen dezelfde problemen aan. Vaak zag ik klanten na een tijdje terugkomen, meestal met nog grotere problemen.

De maatschappij veranderen kunnen we niet onmiddellijk. Maar we kunnen wel vandaag beginnen met zelf sterker te worden.

Het is mijn doel mensen te leren mediteren en gebruik te leren maken van hun zelfgenezend vermogen om zelf sterker en weerbaarder te worden.

Aanvullend op mijn klassieke opleiding, volgde ik de opleiding Leraar Diepte Meditatie (opgenomen in het register van KTNO en erkende bijscholing voor therapeuten en praktijkhouders) en de gevorderde technieken en sidi cursus Transcendente Meditatie. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging DM leraren. Sinds oktober 2021 maak ik deel uit van het team meditatiebegeleiders binnen de Vlaamse overheid.