Wil je me ontmoeten

Eén van mijn voornemens voor 2024 is meer naar buiten komen met dieptemeditatie.
Het is immers mijn doel om zo veel mogelijk mensen handvaten tot zelfontplooiing en bewustwording aan te reiken.
Voor velen is het niet vanzelfsprekend zich tot Noord Limburg te verplaatsen om kennis te maken met het aanbod van dieptemeditatie en mijzelf. Daarom kom ik naar jullie toe tijdens:

  • Mediyo lifestyle beurs in Den Drossaerd in Pelt op 24 maart
  • Spirituele Bloom fair in De Soeverein in Lommel op 20 en 21 april
  • Explo 24 (programmamarkt Markant) in Den Egger in Scherpenheuvel op 23 april
  • Summer Bloom Festival in De halve maan in Diest op 6 en 7 juli

Wil je eens een klankschalensessie meemaken? Heb je vragen? Of wil je gewoon kennis maken?
Kom dan langs bij één van deze gelegenheden.
Als je kiest voor een spitituele Bloom fair, geniet je 10% korting op je ticket. Je kan dit bij mij aanvragen.

Graag ontmoet ik jou, je vrienden, kennissen, collega’s …. op één van deze dagen in het teken van relaxatie en groei .

De laatste volle maan van 2023

Op woensdag 27 december staat de laatste volle maan van het jaar in een hoge baan aan de hemel.
Ze zal daarom extra lang zichtbaar blijven.
De volle maan in Kreeft is een gunstige periode voor het versterken van familiebanden, het koesteren van relaties en het creeeren van een harmonieuze thuisomgeving. De dagen worden langer, de nachten korter en we kunnen het nieuwe jaar verwelkomen. Nu, met een vollemaan in Kreeft op het einde van het jaar is de energie sterker dan ooit.

Hierdoor gaan we ons laten inspiriren tijdens de open avond. We staan stil bij wat 2023 ons bracht, wat we willen bewaren en wat moeilijk was. Vervolgens gaan we na wat we in 2024 willen ervaren en graag gerealiseerd zien. In diepe meditatieve rust en met sterke nature support, kunnen we ons dat visualiseren of ervaren…… een eerste stap tot realisatie.

Op woensdag 27 december om 20 uur in de Hefveldstraat 112 in Hasselt.
Op donderdag 28 decemer om 20 uur in het centrum voor dieptemeditatie in Pelt.

Iedereen is hartelijk welkom.

Herman Teirlinck

Vorige vrijdag organiseerde de Vlaamse overheid een meditatievoormiddag voor haar werknemers. Deze konden proeven van verschillende vormen van meditatief ontspannen: hartcoherentie, Yin Yoga, natuurbeleving, mindfull aanwezig zijn.

De klankschalensessie ging door in de stilteruimte van het Herman Teirlinckgebouw. Een geweldige locatie, helemaal aangepast aan het ervaren van rust. Maar wat de twee groepen deelnemers heel goed konden voelen in deze akoestische ruimte, waren de trillingen van de klankschalen.

Die komen bij iedereen binnen en de geluidsfrequenties resoneren met de frequenties van lichaam en ziel, tot op het allerfijnste energetisch niveau. Een unieke, helende ervaring, die zeker nog herhaald zal worden.

Om dit te beleven hoef je niet bij de Vlaamse overheid te werken, of naar Brussel te gaan. Het kan tijdens onze groepsmeditaties, open avonden, individuele sessies en op aanvraag.

Aankomen in rust

Dit beeld van de meditatieruimte van het Vlinderhöfje in Sint Geertruid, nabij Maastricht, nodigt uit tot aankomen in rust en verdieping.

Op de website van het Vlinderhöfke zie je dat de ligging in het landelijke Zuid-Limburg ideaal is om te relaxen, met wandelingen in het groen en langs de Maas.
De accomodatie is ingericht om samen te mediteren en yoga en andere oefeningen te doen. De kamers zijn mooi en op maat met een eigen badkamer. In de ruime keuken kunnen we onze maaltijden bereiden en samen tafelen. Echt ideaal!

Gedurende vier dagen gaan we intensief aandacht geven aan ons lichaam, ons psychisch welbevinden en ons bewustzijn. Broodnodig om zaken af te sluiten, te helen en met nieuwe energie verder te gaan.

Periode:
Vanaf donderdag 23 november om 16h tot en met zondag 26 november 16h

Plaats:
Vlinderhöfke
Julianaweg 21’t
NL 6265 AH St. Geertruid
www.cursusaccommodatie.nl

Prijs:
300 euro per  persoon op een tweepersoonskamer
350 euro per persoon op een eenpersoonskamer

Inschrijven:
Tot vrijdag 22 september, geldig na een aanbetaling van 100 euro
Tel: 0499595962
Mail: dieptemeditatie@gmail.com

Gun jezelf deze retraite in het najaar. Bij twijfel en met vragen kan me altijd contacteren voor meer info.

Hopelijk kan je erbij zijn,

Marokko reunie

Na onvergetelijke verdiepingsdagen vorig jaar in het zuiden van Marokko hadden we behoefte elkaar nog eens te ontmoeten.
Reflecteren over de ervaringen van de sessies die we samen ondergingen, het verblijf in de Ranch, de boeiende vrouwen die voor ons zorgden, de extreme landschappen…

Ria Hermans, één van de deelnemers en tevens gids van ‘Uit in Vlaanderen’, nam het heft in handen en organiseerde een tour in en om Pelt.
Zo beklommen we met z’n allen de zolder van de (kerk)toren van Neerpelt, onder deskundige en veilige begeleiding van Ria (en Guido).

Toen om 16h de beiaard aansloeg, konden we aan de lijve ondervinden hoe indringend geluidstrillingen wel kunnen zijn.
Den doodendraad in het beboste grensgebied van Achel friste weer eens op hoe heftig en not-done een oorlog is.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is doodendraad.jpg

Samen verdiepingsdagen doorbrengen levert je onvergetelijke momenten van bewustzijnservaring op, maakt je sterker op alle vlak en deelgenoot van een groep gelijkgezinden.
Daarom organiseer ik ook in het najaar van 2023 dagen waarin we veel gaan mediteren, ervaringen uitwisselen, Yoga beoefenen en wandelen.
Om dit allemaal te kunnen doen, hoef je niet naar de andere kant van de wereld te vliegen: Het Vlinderhöfke in het landelijke Sint Geertruid is mooie plek waar mensen in een ongedwongen sfeer kunnen genieten van elkaar en van de schitterende natuur.

Daar is plaats voor ons tijdens de laatste week/weekend van november. Verdere afspraken moeten nog gemaakt worden maar je kan eind november al prikken in je agenda.

Mediteren tijdens de vakantie

Op aanvraag gaat er voor de verlofperiode begint, een dieptemeditatiecursus door tijdens weekdagen.
De vier cursusonderdelen worden gegeven op twee woensdagen waarin we samen veel mediteren, lunchen en wandelen.
Als je deze dagen volgt, kan je tijdens je vakantie dieper tot rust komen, ontstressen en weer opladen.
Data:
Woensdag 21 juni van 11 tot 16h30
Woensdag 28 juni van 11 tot 16h30
Plaats:
In het centrum voor dieptemeditatie
Prijs:
voor het gewone cursusbedrag: 325 euro + 20 euro voor de maaltijden.
Contact:
dieptemeditatie@gmail.com
Liesbet 0499595962

Bezoek aan museum De Roosen

Mineralen en half edelstenen

Als je regelmatig mediteert, verfijnt je zenuwstelsel en kan je meer fijnstoffelijke energiën voelen.

De laatste maanden tref ik meer en meer mensen die de energetische trillingen van mineralen en halfedelstenen gewaarworden. Het zoeken naar de juiste steen voor het juiste moment opent een nieuwe, eeuwenoude kennis. De stenen helen, zijn mooi en decoratief.

Het museum De Roosen is een verzamelplek van alle mogelijke mineralen, half edelstenen en fosielen. Jaren werd het uitgebaat door een gedreven kenner, die nu helaas zijn activiteiten moet minderen.

Speciaal voor ons wil hij het museum een paar uur openen zodat wij de kans krijgen op zoek te gaan naar geschikte stenen.

Heb je interesse? ben je op zoek naar een helende steen? een geschikt cadeau? wil je je verzameling aanvullen? Twijfel dan niet en kom op:

zaterdag 13 mei
om 10 uur
Museum De Roosen
De Roosen 64
3900 Pelt

De inkom is gratis en de stenen zijn zeer betaalbaar.

Tot zaterdag,
Liesbet

Endometriose

Begin april mailde J met de vraag of een energetische behandeling haar zou kunnen helpen. Ze had jaren last van buikpijn, hevige menstruatiepijn, bloedverlies, pijn in de darmen, spijsverteringsproblemen. Met periodes was ze vreselijk vermoeid. Deze vage klachten, die meer bij vrouwen voorkomen dan bij mannen, werden vroeger door onze westerse geneeskunde niet ernstig genomen. Vrouwen bleven vaak hun hele leven kampen met pijnen en vermoeidheid. Je kan je voorstellen hoe dit hun levenskwaliteit sterk deed dalen.

Gelukkig zijn de tijden veranderd en werd bij J endometriose vastgesteld. Dat is een gynaecologische aandoening waarbij cellen van het baarmoederslijmvlies die normaal de binnenkant van da baarmoeder bekleden, ook buiten de baarmoeder voorkomen, meestal in de buikholte, op het buikvlies en de organen in het bekken. Pijnklachten hangen niet samen met de uitgebreidheid van de endometriose en zijn bij iedereen verschillend.

De behandeling werd ook ernstig genomen en uiteindelijk kwam het tot een kijkbuisoperatie, die gelukkig goed verliep. Maar ondanks het feit dat J een jonge, sterke vrouw is, ondervond ze erg veel last na deze ingreep: pijn in buik, rug, spijsverteringsproblemen en extreme vermoeidheid. Dit kon voor haar niet langer en ze ging op zoek naar hulp bij het revalideren. Zo kwam ze bij mijn site. Dat gebeurt wel vaker: als alles geprobeerd is, komen mensen bij de meer alternatieve behandelingen uit en durven ze ervoor open te staan.

Tijdens een behandeling geef ik energie door via zeven energetische punten in het lichaam. Deze allerfijnste energie heeft vele namen: levensenergie, Ki, bewustzijn, universele energie… en gaat naar die plaatsen waar dat op dat moment het meest nodig is. Wat er gaat gebeuren kan ik dus nooit op voorhand garanderen: de energie gaat zijn eigen gang en daar moeten we op vertrouwen.

Wat ik wel zeker weet is dat er altijd genezing, heling, wegwerken van blokkades aan de gang gezet wordt. Gemiddeld zijn na drie behandelingen de meeste blokkades opgeruimd en kan de energie weer vrijelijk stromen.

Tegen alle J’s verwachtingen in, voelde zij zich reeds na de eerste behandeling beter. Het was bijna niet geloven. Maar wat je voelt moet je niet ontkennen en na de tweede behandeling overwoog ze om haar fysiek uitdagende job terug aan te vatten. Dat vond ik wel erg snel en niet aan te bevelen want het zelfgenezend vermogen kan pas werken in rusttoestand en er was haar nog twee weken rust voorgeschreven.

Maar J was er klaar voor! Vandaag kreeg ik deze mail:

Hey Liesbet,

Ja het gaat goed, ik ben in totaal nu 2 keer geweest en voel me klaar om volgende week te gaan werken. Je mag mijn ervaring zeker delen met andere mensen. Heb zelf u medidatie adres doorgegeven aan iemand die te veel stress had en er eventjes tussen uit wou en had gezegd dat ik een zeer goeie ervaring had bij u en dat ze dan op hotel kan gaan en eventueel eens bij jou kan langs gaan voor een diepte meditatie ik weet niet of ze u ondertussen al had gecontacteerd. Groetjes,

Jill

Voor jong en oud

Het sportburo vroeg me om drie woensdagochtenden yoga en relaxatie te geven. Een vaste groep yoga beoefenaars van het Binnenhof in Pelt doen al jaren aan yoga. Deze mensen zijn 60+ en ondervinden wekelijks genoegdoening van yoga asana’s en de afsluitende relaxatie.

Het is immers niet de bedoeling je lichaam in allerhande ingewikkelde houdingen te forceren. Een bewuste yoga beoefenaar maakt er geen competietie van om te laten zien aan anderen hoe lenig en fit hij wel niet is. Nee, het is de bedoeling om op eigen tempo, rekening houdend met je eigen grenzen, de oefeningen met je aandacht te volgen. Je lichaam wordt vanzelf leniger en na een aantal herhalingen van een bepaalde, vaak simpele, houding merk je dat je verder kan rekken en strekken. Op zich al een overwinning. Maar je merkt ook dat je rustiger wordt in je hoofd. Gewoon omdat je met je aandacht bij je lichaam blijft.

De relaxatie werd begeleid met de tibetaanse klankschalen. Zoals bij iedereen kwamen ook bij deze 60+ers de geluidstrillingen rechtstreeks binnen. M. voelde al na de eerste keer een rustgevend effect in haar borststreek:
“De druk verminderde en er kwam meer ruimte, rust. Ik ben al jaren hartpatiënt en voelde onmiddellijk een verandering rond mijn hartstreek.”

Het voelen van de klankschaal op het lichaam kwam aanvankelijk wat vreemd over maar ieder voelde, op zijn manier, het effect ervan.
P: “Het was alsof mijn lichaam uitdeinde en ik wilde gewoon blijven liggen. Zo kalmerend.”

Dus ja, yoga en relaxatie met de klankschalen hebben zeker ook effect als je boven de 60 bent. Misschien nog wel meer als bij jongeren, die hun lichaam vaak nog niet zo goed kunnen voelen.
Het was voor mij een verrijkende ervaring dit te kunnen bewerkstelligen bij mensen met kwaaltjes, ouderdomsklachten en/of revaliderenden. Ik ben hen dankbaar voor de medewerking en het enthousiasme dat ze toonden.

We sloten af met een vereenvoudigde groet aan de windrichtingen.

We sloten af met een vereenvoudigde groet aan de vier windrichtingen en met deze van mij een vriendelijke groet.

Extra avond meditatief ontspannen op 6 april

Op vraag van de yogagroep van het Binnenhof werd er een extra avond meditatief ontspannen ingepland. Deze zal volgens het gekende scenario verlopen: twee geleide meditaties met tussenin een pauze om ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen, kennis te maken. De meditaties worden begeleid met klankschalen en op het einde van de tweede meditatie ontvang je een korte healing met de schalen. Een ervaring die bij iedereen weldoende effecten heeft.  Ben je eraan toe jezelf rust te gunnen en te genieten van de frequenties van de schalen? Twijfel dan niet en schrijf je in.

Datum: donderdag 6 april
Uur: van 19 tot 21 uur
Plaats: centrum voor dieptemeditatie
Prijs: 10 euro