Aanbod

Kennismaking

Om te kunnen beslissen of je met mij je veranderingsproces gaat aanvatten is het nodig dat we allebei goed weten hoe we dit kunnen doen. Jij vertelt mij waarnaar je op zoek bent en ik vertel jou hoe ik daaraan tegemoet kan komen. Pas daarna beslis je of we samen in zee gaan. Dit gesprek kan face to face in het meditatiecentrum, bij jou thuis of via google meet.

Cursus dieptemeditatie

Inhoud en opbouw van de cursus:
Het proces van verstillen kan zo indrukwekkend zijn, dat hierover uitleg en aanwijzingen nodig zijn.
Mediteren leer je niet uit een boekje of via you tube. Het vereist een stevig begrip van de processen. Door onder begeleiding de ervaring op te bouwen, kan je het mediteren op de juiste wijze in je eigen omgeving voortzetten.

Het verschil tussen Mindfulness en dieptemeditatie
Mindfulness is leven in aandacht. Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van de MBSR-training (Mindfulness Based Stress Reduction) definieert mindfulness als volgt: “Met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder daar een oordeel over te hebben.”
Aandacht kun je vergelijken met een spier. Door de aandacht te trainen maak je hem sterker en ontwikkel je opmerkzaamheid. Je begint op te merken hoe je reageert en handelt. In plaats van automatisch te reageren op wat zich voordoet, kies je hoe je wil reageren. Het is dus een vorm van aandacht richten, die je moet trainen.

Dieptemeditatie is geen concentratiemethode. Door te mediteren halen we onze aandacht juist bij het denken vandaan. We leren de aandacht naar binnen keren in plaats van naar buiten richten. Hierdoor ontstaat spontaan, zonder concentratie of inspanning diepe rust.

Mindfulness is goed te combineren met dieptemeditatie. Uit ervaring kunnen we zeggen dat ze elkaar aanvullen en het effect van beide technieken versterkt.

Het verschil tussen en dieptemeditatie transcendente meditatie

Bij dieptemeditatie hanteren we dezelfde mantratechniek als bij transcendente meditatie. Maar we gebruiken ook andere technieken, aangepast aan jou situatie en wat op dat moment voor jou het beste werkt. Wij combineren met onder andere mindfulness, geleide meditaties, ademhalingsoefeningen, klankschalen, healingen, remedieflesjes.

De cursus is opgebouwd uit vier stappen

Cursussessie 1
Individuele instructie in de DM-techniek. Duur: 2 uur.
 
Cursussessie 2
1e  Groepsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst mediteren we twee keer en ontvang je praktische aanwijzingen voor de meditatiebeoefening. Duur: 2-2.5 uur.
 
Cursussessie 3
2e Groepsbijeenkomst. We mediteren weer twee keer en gaan in op de rol van gedachten en gewaarwordingen tijdens de meditatie. Duur 2-2.5 uur.
 
Cursussessie 4
3de groepsbijeenkomst. Deze volgt ongeveer een week na sessie 3. Ook hier mediteren we twee keer. Het kennisgedeelte gaat over de drie niveaus van transcenderen en het ervaren van bewustzijn. Duur 2-2.5 uur
 
Je ziet, tijdens de cursus wordt samen veel gemediteerd. Dat is van belang om het proces goed te laten verlopen. Zeker in het begin, als je geest en lichaam nog gaan wennen aan deze diepe rust.
 

 

Cursus op kindermaat

Aanleren van de kindertechniek voor kinderen van 3 tot 10 jaar

Hoe jonger je leert tot rust komen, hoe beter je zal ontwikkelen. Dat is in het kort samengevat waarom steeds meer ouders ervoor kiezen hun kind deze kans te geven.  Het aanleren van de kindertechniek gebeurt volledig vanuit de leefwereld van het kind en duurt gemiddeld 1,5h. Vanzelfsprekend wordt alles voorafgaandelijk met de ouders besproken en verwachten we dat het kind daarna samen met de ouders kan mediteren.

Aanleren van de kindertechniek voor kinderen van 10 tot 13 jaar

Voor deze leeftijdsgroep is de kindertechniek aangepast in die zin dat er wat meer informatie gegeven wordt over ‘rust’, focussen en het zelfgenezend vermogen maar steeds vanuit de eigen leefwereld. De cursus bestaat uit twee sessies van telkens ongeveer 2h. Ook hier verwachten we dat er samen met de ouders gemediteerd kan worden.

Groepsmeditatie

Tijdens de groepsmeditatie heb je de mogelijkheid om het mediteren in groepsverband nogmaals te ervaren. Het prettige hiervan is dat je de meditatie met meerdere personen tegelijk, onder begeleiding van de leraar, beoefent. Hierdoor kan het gemakkelijker zijn om door blokkades te reizen. Zodoende krijg je dat extra zetje dat nuttig kan zijn om te ervaren hoe moeiteloos het proces verloopt. We bespreken ervaringen en je kan met vragen terecht. Na onze mantra meditatie is er een korte pauze, gevolgd door een relaxatie: geleide meditatie, body scan, visualisatie. De groepsmeditaties gaan om de twee weken door. Iedereen die de DM-meditatiecursus volgde is welkom. Evenals mensen die een andere meditatievorm (bv. transcendente meditatie) toepassen.

Meditatief ontspannen

Iedereen die toe is aan diepe ontspanning, die wil kennismaken of gewoon eens diepe relaxatie wil ervaren, is welkom op een avond meditatief ontspannen. De avond omvat twee relaxaties (geleide meditatie, pranayama, visualisatie, yoga) met tussenin een moment voor uitwisseling en versnaperingen.

Daarnaast is het mogelijk meditatief ontspannen op maat aan te vragen. Voor verenigingen, scholen, families, clubs is het een ideale gelegenheid om in een vertrouwde omgeving kennis te maken met mediteren. Samen bespreken we de duur, de vorm, de plaats en de kosten voor een aangepast programma meditatief ontspannen.

Meditatief ontspannen voor kinderen

De kleinsten komen aan bod in een op maat uitgewerkt programma. Er is een aanbod voor kleuters tot zes jaar en een programma van zes tot 12 jaar. Dit is echter niet strikt afgebakend en ieder kind dat wil meedoen, kan het. Het zal de rust en de kracht van mediteren ervaren en (een tijdje) meedragen in zijn dagelijkse bezigheden.

Yoga en meditatie kan overal waar kinderen samen komen: op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub, met de familie, op kamp. Het programma duurt ongeveer twee uur en kan aangepast worden.

Individuele coaching

Uitgangspunt van deze individuele gesprekken is het unieke karakter van hoe jij je op dit moment voelt. Er zijn tal van redenen waarom je liever je proces alleen aanvat: je hebt een slepende ziekte, je bent oververmoeid, je kan geen drukte verdragen, je kampt met een hardnekkige verslaving… Iedereen heeft andere ervaringen, andere belevingen, een ander bewustzijn. Als je in contact kan komen met je unieke zelf, wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd. Net zoals een botbreuk van zichzelf herstelt wanneer de uiteinden van het bot weer met elkaar in contact worden gebracht. Dit gebeurt automatisch als je in meditatieve rust  gaat.

Na het duidelijk stellen van je probleem, gaan we samen de meditatie in. Vanuit deze meditatieve rust bieden mogelijkheden zich aan. Deze worden uitvoering besproken.

Een coaching duurt gemiddeld twee uur en het kan zijn dat je er twee of drie nodig hebt, waarna je zelf de techniek kan toepassen. Of de dieptemeditatiecursus kan volgen om nog diepere rust en heling te kunnen ervaren.

Het kan ook zijn dat je beter geholpen bent met één of meerdere healingen en/of backbloesemremedie. Deze worden afgestemd op jouw toestand en agenda.

BASISCURSUS PENDELEN

Iedere dag zijn er momenten waarop we een beslissing moeten nemen. Dat kan gaan over dagdagelijkse huis-tuin en keukenaangelegenheden maar het kan ook zijn dat je beslissingen moet nemen die bepalend zijn voor de rest van je leven.

Maar hoe neem je de juiste beslissing? Heeft niet alles zijn voor- en nadelen? Waarop baseer je je om de knoop door te hakken? Hoe weet je zeker dat het de goede beslissing is? Twijfel, twijfel twijfel die zwaar op je kan drukken en steeds maar groter wordt.
Pendelen is een methode om je bewustzijn te gebruiken om antwoord te krijgen op talloze vragen. van praktische beslissingen tot prangende levensvraagstukken.
Iedereen kan het leren.
Daarom organiseer ik regelmatig een basiscursus pendelen, waarna je er zelf mee aan de slag kan.
Programma:
10h: waarom pendelen
11h:  welke vragen kan ik stellen
12h:  lunch (in de prijs inbebrepen)
13h:  zelf een pendel maken: breng hiervoor mee: een kurk en/of, een hanger, ring, een naald
14h:  pendelcode
15h:  pendelkaart
16h:  geleide meditatie en pendelen
17h:  einde

Cursuskosten

Diepte Meditatie cursus:  € 325,-

Studenten en personen met uitkering: € 250,-
Individuele cursus; aangepast aan jouw agenda: € 590,-
Terugbetaling mutualiteit: € 15,-

Kindertechniek:

Kinderen van 3 tot 10 jaar:  € 75,-
Kinderen van 10 tot 13 jaar:  € 150,-

Groepsmeditatie: € 10
Meditatief ontspannen met kinderen: € 10
Meditatief ontspannen: € 10
Individuele meditatiecoaching: € 40
Individuele meditatiecoaching met bacbloesemremedie: 50
Energetische healing: € 40
Energetische healing met bachbloesemremedie: € 50
Basiscursus pendelen: € 80

Geniet van diepe ontspanning en de helende trillingen van de klankschalen